Numele meu este Jenny

“În fiecare dimineață, în Frankfurt, Germania, îl puteți vedea pe Jenny, un cal care face plimbări zilnice de unul singur.”Merge pe același traseu de 14 ani, de când proprietarul lui în vârstă de 79 de ani, nu mai poate călări. Îi place să întâmpine fețe familiare de-a lungul drumului, se oprește și primește delicii de la ei. Localnicii îl tratează ca pe o celebritate . Poliția locală este familiarizată cu el, nu au existat incidente pe parcursul a 14 ani, iar medicul veterinar verifică regulat calul pentru a-l menține sănătos .Un animal fericit, care trăiește într-o țară normală și unde animalele au un “cuvânt de spus.

Proprietarul calului, Werner Weischedel, în vârstă de 79 de ani, în fiecare zi îi dă drumul din grajd, iar calul iese pe stradă şi face o plimbare până la câmp pe un traseu învăţat, după care se întoarce acasă.

Jenny face zilnic această plimbare de aproximativ 20 de kilometri şi până acum nu s-a întâmplat nimic cu el, spune Werner Weischedel, care mai menţionează că animalul merge pe potecile învăţate împreună, când şi el încă mai era în forţă. După un timp iapa a învăţat traseul şi a reuşit să meargă şi singură.

Calul este bine cunoscut şi de Poliţia din Frankfurt, dar nu pentru că ar fi trebuit să intervină vreodată din cauza lui.

Proprietarul a legat lângă zăbală o hârtie pe care scrie: “Sunt Jenny, nu am evadat, doar mă plimb. Vă  mulţumesc”, spune purtătorul de cuvânt al poliţiei, Isabell Neumann.

Jenny a devenit o adevărată senzaţie pe internet, astfel că el nu este cunoscut numai în cartierul Fechenheim, ci şi dincolo de graniţele Germaniei.

Cei mai mulţi îl simpatizează şi  salută metoda prin care proproietarul calului asigură plimbarea necesară calului chiar dacă din cauza problemelor de sănătate nu poate merge împreună cu preferatul său.

În afară de simpatizanţi sunt şi unii care critică faptul că iapa iese singură la plimbare, deoarece ar putea să fie periculos pentru oameni.

Potrivit Asociaţiei de Medicină Veterinară pentru Cai din Germania, calul alb nu face rău nimănui.

Jenny face multe mişcări prin această plimbare şi se vede după el că este echilibrat şi mulţumit cu viaţa pe care o duce, a declarat medicul veterinar, Marren Hellige, care este, totodată, şi membru al asociaţiei.

Traseul pe care merge calul este într-un mediu obişnuit, el cunoaşte foarte bine tramvaiele şi maşinile, dar şi pe pietoni, a adăugat specialistul.

Sursa: sokszinuvidek.24.hu

Traducer: Liliana Orzescu

Lasă un comentariu