Pisica Siberiana

 • Origine: Rusia
 • Obtinere: Naturala
 • Greutate: 4 – 7 kg
 • Culori: Toate culorile
 • Blana: lunga
 • Temperament: curioasa, inteligenta, ii place apa
 • Sanatate: in general sanatoasa
 • Pui: 5 pui
 • Media de varsta: 11 – 15 ani
 • Alte nume: Pisica Siberiana, Pisica siberiana de padure, Siberian cat, Siberian Forest Cat, Moscow Semi-longhair, Neva Masquerade
 • Pret: 300 – 1000 Euro
pisica Siberiana

Origine

Nu se stie exact cand au aparut aceste pisici in Rusia, insa se spune ca au fost aduse pentru prima data de catre nobili deoarece erau considerate pisici exotice. Acestea s-au imperecheat cu pisicile domestice existente in zona dar si cu pisicile salbatice(Felis Silvestris).

Doar cateva dintre pisicile aduse s-au adaptat iernilor grele din Siberia si au dus la propagarea rasei. Pisicile care au supravietuit si-au adaptat blana la conditile de mediu. Aceasta a devenit impremeabila, pentru a nu permite umezelii si frigului sa ajunga la piele.

In ciuda faptului ca Siberienele sunt o rasa locala, nu s-a pomenit decat foarte rar de aceasta rasa in cartile rusesti. Desi trecutul acestora nu este pe deplin cunoscut, se crede ca Siberiana este o rasa veche, existenta de peste 1000 de ani.

Rasa Siberiana a fost inregistrata in anul 1987 la clubul Kotofei din St. Petersburg. Abia in anul 2000 a fost acceptata ca rasa de catre CFA ( Cat Fanciers Association).

Pisica a fost pentru prima data mentionata intr-o carte scrisa de autorul Harrison Wier, in care existau informatii ca rasa Siberiana a fost prezenta la o expozitie din Anglia in anul 1871.

In 1990 pisica a fost pentru prima data adusa in SUA. In ciuda popularitatii sale, rasa este destul de rara in acea zona.

Citeste si despre… Alimentatia pisicii

Aspect Pisica Siberiana

Siberienele au o personalitate asemanatoare cu cea a cainilor si sunt foarte afectuoase. Aceste pisici adora ca stapanul sa vorbeasca cu ele si vor asculta cu interes ceea ce li se spune.

Vin rapid daca sunt strigate, miorlaind foarte scurt, ca si cum ar ciripi. O Siberiana nu va fugi niciodata sa se ascunda atunci cand vede o persoana straina.

Spre deosebire de multe rase, Siberiana devine foarte curioasa in prezenta strainilor, pe care ii va intampina de la usa pentru a-i cerceta indeaproape.

Sunt pisici inteligente si pot invata rapid cum sa obtina ceea ce-si doresc. Un alt comportament ciudat la aceste pisici este faptul ca le place sa-si bage jucariile preferate in vasul cu apa.

Totodata, sunt pisici active si le face placere ca lumea sa se joace cu ele.

Comportament Pisica Siberiana

Pisicile siberiene sunt amatoare de distractii, energice si intotdeauna pregatite sa se joace cu cineva. Sunt fascinate de apa, de multe ori o sa le vedeti „numarand” picaturile de apa de la robinet sau cu labutele ude iesind din vreo balta.

Sunt inteligente ca majoritatea felinelor si extrem de curioase. In afara faptului ca aceste pisici au rezerve uriase de energie aceste pisici pot fi si blande si acest lucru le fac ideale pentru copii. S-a constat ca se impaca bine si cu alte animale, inclusiv cainii.

Pisica siberiana este hipoalergica. S-a constatat ca persoane care erau alergice la pisici au 1-2 pisici siberiene fara nici o problema. Majoritatea elergiilor sunt cauzate de FElD1, o componeta a salivei pisicii care este in procent de 30% fata de alte feline.

Studiile au aratat ca parul de pisica siberiana contine o cantitate mai de FelD1.

Daca aveti de gand sa va luati o pisica siberiana pentru siguranta 100% puteti merge la cineva care are una sau daca vreti sa aveti de gand sa luati un pui este bine sa puteti vizita parintii sa vedeti daca este sunteti alergici sau nu.

Particularitati Pisica Siberiana

Siberiana este o rasa de pisici de marime medie.

Aceasta rasa de pisici este recunoscuta de majoritatea organizatiilor de profil, fiind acceptata de Cat Fanciers Association in anul 2000. Orice culoare pentru blana acestor pisici este accepta in concursuri.

Siberiana isi are originile in Rusia si este foarte apreciata pentru temperamentul linistit si afectuos.

Boli Pisica Siberiana

Nu au fost raportate probleme de sanatate specifice rasei.

Poze Pisica Siberiana

Siberiana pisica jucausa
Siberiana pisica culcata
Siberiana pisica neagra
Siberiana pisica pui mici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: