Cocker Spaniel American

  • Origine: S.U.A.
  • Grupa: Sporting
  • Greutate: 7 – 14 kg
  • Inaltime: 35 – 38 cm
  • Culori: negru, alb, maro, gri, roscat
  • Dresaj: usor de dresat, inteligent
  • Ingrijire: blana scurta, poate lasa bale
  • Sanatate: predispus la obezitate
  • Pui: 2 – 7
  • Media de varsta: 12 – 15 ani
  • Alte nume: Cocker, Merry Cocker, Cocker Spaniel
Imagini pentru cocker spaniel american

Origine

Cuvantul „spaniol” a fost adaugat cockerului la sfarsitul anului 1100 cand a fost importat din Spania in Anglia. Dovezi din anul 1300 arata ca rasa a fost impartita in doua tipuri distincte: cockerii spanioli de apa si cockerii spanioli de teren.

Conform scrierilor istorice cockerul spaniol a fost dus din Anglia de la Playmouth in America la New Englang in anul 1620. Primul cocker inregistrat in America a fost un caine numit Capitan.

El a fost inregistrat si la American Kennel Club in anul 1878. Dupa 1881 s-a format ASC (American Spaniel Club) care este cunoscut acum ca cel mai vechi club de caini din SUA. Primii cockeri americani au aparut in Marea Britanie in anii 1950 – 1960.

A fost cel mai popular caine din SUA din 1940 pana in 1952, in 1980, din 1984 pana in 1990. In ultima perioada s-a clasat ceva mai jos dar niciodata nu se stie cand revine in scena avand in vedere numarul mare de exemplare existente.

Cockerii spanioli americani au avut priza la presedintii americani, primul care a avut unul ca animal de companie a fost Richard Nixon. Mai tarziu un alt cocker pe nume Zeke l-a avut stapan pe Bill Clinton cand a fost guvernator in Arkansas.

Hrana Cocker Spaniel American

Dieta unu cocker in general trebuie sa nu fie complicate, ci pur si simplu bine echilibrata si hranitoare.

O dieta sanatoasa va ajuta cainele sa evite obezitatea si sa traiasca o viata lunga si sanatoasa. Ca majoritatea cainilor cockerii mananca in orice moment al zilei.

Din pacate sunt predispusi la obezitate, in special pe perioada cresterii, de aceea dulciurile si micile recompense sunt strict limitate.

Dieta ar trebui sa contina o multime de fructe si legume proaspete, morcovi, broccoli, spanac, mere, afine, etc, fara citrice deoarece contin acid citric care porvoaca diaree.

Chiar si cea mai mica bucatica de portocala sau lamaie ar putea provoca cainelui o durere urata de stomac. Proteinele sub forma de carne sau peste trebuiesc incluse in dieta cainelui, de exemplu somon, curcan, pui(fara oase), vita, miel, s.a. Nu uitati sa indepartati excesul de grasime. Am mentionat mai sus ca acest frumos caine este dispus la obezitate, dar asta nu inseamna ca nu are nevoie de grasime.

O mica cantitate ii este necesara pentru a-si pastra blana stralucitoare, pielea sanatoasa si ochii cristalini. Uleiurile si grasimile in general le poate lua din carne (pui,miel,vita – grasimi animale) peste si legume.

Dieta trebuie sa contina, de asemenea, si carbohidrati pentru ca animalul sa ramana activ. Glucidele le poate lua din fructe legume si cereale cum ar fi orz, orez, ovaz. Vitaminele si mineralele sunt foarte importante pentru sanatatea cockerului, unii producatori includ aceste vitamine suplimentare in alimente.

De-a lungul timpului s-a observat ca animalul prezinta un risc pentru alergiile alimentare in curs de dezvoltare. O alergie alimentara este raspunsul sistemului imunitar la anumite alimente. Simptomele cele mai probabile ale alergiilor sunt mancarimile, in zona urechilor si a picioarelor.

O verificare amanuntita v-a evidentia o inroseala a pielii in zonele afectate. Afectiunile pot varia de la caine la caine, animalul poate avea sange in fecale, scaune dese si/sau neregulate, s.a. Este recomandat ca fiecare aliment introdus in dieta sa se faca in timp de cel putin 2 saptamani. Cele mai frecvente alimente la care fac alergii cockerii spanioli americani sunt: carnea de vita, pui, lapte, oua, porumb, soia.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Cocker Spaniel American

Cockerul spaniol american este cel mai mic caine recunoscut ca si caine sportiv. avand o medie intre 13.5 – 15.5 la geaban.

Este un caine bine proportionat, cu blana matasoasa de lungime medie pe corp si urechi. Standardul rasei prevede dimensiunile 39cm pentru masculi si 37cm pentru femele. Cockerul american spaniol cantareste aproximativ 11 – 15kg, femelele fiind ceva mai usoare decat masculii.

Capul unui cocker ii face usor de recunoscut acesta avand forma usor rotunjita si buzele de forma patratica. Urechile care atarna sunt lungi cu blana matasoasa, iar ochii sunt mari si de culoare inchisa. Nasul poate fi negru sau maro in functie de culoarea rasei. Rasa este prezenta in mai multe culori, in general culori solide gen negru sau negru cafeniu, rosu inchis sau crem.

Comportament Cocker Spaniel American

Cunoscut si sub numele de Merry Cocker, rasa standard defineste cainele cocker spaniol american ideal ca fiind „echilibrat in temperament si fara pic de timiditate”.

Are un nivel bun de socializare de la o varsta frageda, si se poate intelege cu usurinta cu oamenii, copiii, alti caini sau alte animale. Par sa aibe o coada din care da fara permanent preferand compania oamenilor.

Nu este cel mai potrivit caine pentru a fi lasat singur in spatele curtii. Cockerii pot fi stresati cu usurinta de la zgomote puternice care deranjeaza pe termen lung, sau daca au parte de un tratament sau o manipulare prea dura. Membrii rasei au fost initial folositi ca si caini de vanatoare, dar rasa a crescut in popularitate ca si caine de spectacol.

Dresaj Cocker Spaniel American

Cockerii in general trebuiesc dresati cu calm, rabdare, dar cu fermitare. Acesti caini sunt sensibili, independenti si inteligenti. Este un caine inteligent, dar in timpul dresajului poate ceda relativ usor daca simte ca nu-si poate multumi stapanul.

Este fericit cand isi vede stapanul fericit. Dupa cum am spus dresajul trebuie facut cu rabdare si incercari repetate.

Daca un caine este instruit prin pedepse si bataie el va percepe in mod gresit mesajul si va rezulta o experienta negativa. Daca faceti miscari repetate cu interes si animalul isi va da interesul si va percepe mai usor ce i se transmite. Aveti grija cu ce il recompensati si cat il recompensati.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Cocker Spaniel American

Intr-un sondaj in anul 2004 cele mai frecvente cauze de deces au fost: 23% cancer, 20% batranete, 8% probleme cardiace, s.a.

Un alt studiu arata, cu o probabilitate mai mica, sansele principale sunt: cancer si boli hepatice.

Boli Cocker Spaniel American

Cockerii spanioli americani sunt susceptibili de o varietate de boli, in special infectii ale urechilor si in unele cazuri ale ochilor.

Desi nu este cunoscut un procent exact s-au semnalat cazuri de atrofiere a retinei si cataracta. Se recomanda controale anuale la ochi de catre un oftamolog veterinar cel putin pentru exemplarele care sunt folosite la reproducere.

Inflamatiile in urechi sunt boli destul de comune. S-a inregistrat si displazie de sold la cateva exemplare.

Au fost si cazuri cu probleme cardiace in care cainele era lipsit de energie si se afla in imposibilitatea de a face miscare normal, aceasta gena apare la 10% din populatia canina. Mai sunt predispusi la epilepsie si la sindromul Rage (tot o forma de epilepsie in care un caine calm se angajeaza in atacuri violente si neprovocate brusc).

Poze Cocker Spaniel American

caine Cocker Spaniol American
caine Cocker Spaniol American pe fond alb
caine Cocker Spaniol American cu medalion la gat
caini Cocker Spaniol American doi catei frumosi
caine Cocker Spaniol American cu medalion in iarba
Cocker Spaniol American catel in lesa
Cocker Spaniol American caine adult in lesa
caine Cocker Spaniol American la concurs

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: