Comportamentul pisicilor, sau cum să vă înțelegeți pisica

Vă iubiți foarte mult pisica, iar uneori, vă simțiți neputincios când vine vorba de a o înțelege…

O conversație cu pisica dvs. nu este posibilă, dar există multe modalități de a ști cum se simte!

Citiți sfaturile noastre pentru a deveni un expert în citirea comportamentului pisicii dumneavoastră. Aceasta va spori sentimentul de siguranță al pisicii dvs., astfel încât să puteți fi mai fericiți împreună

Imagini pentru pisica

Pisicile adoră să se simtă în control asupra mediului lor

Când simt acest control, își vor marca cu atenție casa, folosind marcarea facială și vor lăsa mesaje fericite (sau feromoni). Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când pisica își freacă fața de mobilier sau de picioarele dvs.

Când observați acest comportament de pisică, puteți fi sigur că pisica dvs. se simte grozav!

Lucruri care pot fi deranjante pentru pisici 

Multe lucruri pot perturba nevoia de stabilitate a pisicii dumneavoastră și pot afecta comportamentul pisicii dvs.

De exemplu, de fiecare dată când vă mutați mobilierul, aduceți mobilier nou, efectuați o curățare majoră a locuinței, renovați casa, faceți o lucrare la domiciliu etc, acest lucru poate elimina „mesajele fericite” lăsate de pisica dvs., care apoi nu se va mai simți acasă.

Când se întâmplă acest lucru, pisicile devin dezorientate și puteți vedea schimbările de comportament ale pisicilor: în limbajul pisicii dvs., este un semn de disconfort.

Alte lucruri care pot afecta fericirea pisicii dvs. sunt accesul la alimente, căldură, apă, litieră, atenție și concurența în locuință cu alte pisici, precum și vizitatorii.

Pisica dvs. iubește stabilitatea. Dacă pisica a fost plecată o vreme (de exemplu, după ce a rămas într-o canisă sau într-o clinică veterinară), s-ar simți puțin pierdută atunci când se întoarce acasă. Într-adevăr, toate „mesajele fericite” vor fi dispărut în timpul absenței sale! Nu-și va recunoaște propria casă!

Poate că cea mai mare schimbare pe care o poate face pisica dvs. este de a-și schimba casa. După o mutare, te simți un pic pierdut. Același lucru se întâmplă și cu pisica dvs.! Intrarea într-o casă fără niciun „mesaj fericit” pe pereți va crea un mare stres pentru pisica dvs. Acest lucru poate afecta comportamentul pisicilor, iar pisica dvs. poate să se ascundă mai mult sau chiar să înceapă pulverizarea sau zgârierea. 

SEMNELE UNEI PISICI NEFERICITE 

Pisica urinează în exteriorul litierei?

Ascunderea?

Dispute?

Toaletare excesivă?

Activitate scazută?

Pierderea apetitului?

Zgârieturi?

Manâncă mult?

Spre deosebire de câini, care dau semne evidente proprietarului când au nevoie de ceva, pisicile sunt mult mai discrete și mai complexe în a arăta ce au nevoie.

Este esențial să cunoaștem semnele comune pe care pisica le arată când se simte supărată. Aceasta va fi de ajutor pentru a crește bunăstarea pisicii dvs. și a oferi un sentiment de siguranță și fericire pisicii dvs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: