De ce zgârie suprafețele pisica mea?

Cu gheare ascuțite ascunse în interiorul lăbuțelor, nu e de mirare că pisica ta ar putea zgâria obiecte în interiorul și în afara casei în mod regulat.

Bine pentru ghearele lor

Zgâriatul este modalitate prin care își fac ele manichiura. Îți ajută pisica să isi curete straturile exterioare ale ghearelor și să îi crească un nou strat sănătos. Zgâriatul poate fi o problemă pentru tine, dar o ajută pe pisică să aibă gheruțe frumoase și sănătoase.

Acest lucru ar trebui să fie ceva cu care să îți încurajezi pisica să îl facă cu o placă de zgâriat și alte jucării distractive.

Marcarea teritoriului

Ați observat vreodată că pisica dvs. poate fi foarte protectivă față de lucrurile ei? Ar putea chiar să pretindă scaunul tău confortabil preferat, ca fiind al ei.

Pisica ta ar putea zgaria anumite obiecte din casă ca o modalitate de a-și marca teritoriul. Pisicile au glande parfumate în pernițele labelor din față, așa că atunci când zgârie o bucată de mobilier, ele își lasă mirosul în urma ca să-l marcheze ca al lor.

Puteți observa că pisica dvs. a ales câteva locuri pentru a le zgâria în interiorul casei dvs. și acestea sunt de obicei locurile pe care le doresc pentru propria lor distractie.

Plictiseala

Pisicile sunt ființe foarte jucăușe prin natura lor și nu se vor gândi când îți vor deșira perdelele în cazul în care găsesc un fir atârnat pentru a se juca.

Dacă pisica dvs. se plictisește și nu există jucării cu care să se joace, ea va găsi alte modalități de a se amuza – de obicei, care vizează obiecte agățate sau libere, sau pe orice pot sa pună labele. 

Cum să previi ca pisica să nu zgârie

Pisicile pot fi obraznice când vine vorba de obiectele pe care doresc să le zgârie. Dacă le ajută să-și păstreze ghearele în formă sau le dă un loc pentru a-și marca teritoriul lor, îl vor folosi. Acest lucru poate fi frustrant și costisitor pentru dvs., deci iată câteva modalități prin care le puteți descuraja de a vă zgâria obiectele prețioase: 

  • Puneți plăcile de zgâriat făcute din materiale diferite lângă locurile preferate de zgâriat ale pisicilor pentru a le distrage atenția de la mobilier sau covoare.
  • Furnizați câteva jucării diferite pentru a vă păstra pisica amuzată.
  • Limitați accesul la elementele pe care doresc să le zgârie.
  • Tăiați ghearele pentru a încerca să minimalizați numărul de zgârieturi – medicul veterinar vă poate arăta cum să faceți acest lucru în siguranță.
  • Joacă-te cu pisica ta mai des. Acest lucru le va obosi și le va scădea cheful să zgârie din cauza agitației. De asemenea este benefic și pentru tine, deoarece îți poate reduce nivelul de stres.

Deci, data viitoare când vă veți vedea pisica zgâriind, amintiți-vă că este modul ei natural de a se menține în cea mai bună condiție.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: