Pisica de casa (europeana)

Durata de viata: 12 – 16 ani

Greutate: 3,6 – 4,5 kg

Talie: Medie

Clasificare: Rasa domestica

Origine: Europa

Descriere rasa de pisici comune (europene)

Pisica comuna denumita si pisica europeana sau pisica europeana cu par scurt este printre cele mai raspandite si cele mai pure rase de pisici din lume. Este de talie medie, poate avea multe combinatii de culori, ochi de culoare albastra, verde, aurie sau portocalie si un corp bine structurat.

Origine

Pisica Europeana a aparut in mod natural, fara ca omul sa aiba vreo implicatie. Se presupune ca este descendenta primelor pisici egiptene domesticite, care au fost aduse in Europa de catre romani. La inceput aceste pisici au fost folosite pentru a inlatura rozatoarele care puteau contamina culturile, dar, dupa un timp, au ajuns sa fie un animal de companie iubit.

Personalitatea pisicii europene

Pisicile europene sunt jucause, energetice si prietenoase cu oamenii si alte animale. Sunt afectuoase si sociabile, dar asta nu inseamna ca au o nevoie constanta de atentie din partea dumneavoastra. Este o pisica potrivita pentru multe persoane, se poate adapta intr-un mediu de familie, cupluri, copii sau persoane singure. Poata fi lasata singura fara sa fie deranjata deoarece doarme multe ore pe zi si se poate distra singura, avand un comportament independent la nevoie.

Blana

Blana pisicilor europene este lucioasa si intotdeauna scurta. Sunt posibile multe culori naturale, precum: alb, negru, maroniu, gri si multe alte combinatii. Ingrijirea Pisica va trebuie sa fie periata saptamanal pentru a mentine blana curata si pentru a inlatura posibilitatea de a lasa par prin casa. Este recomandat sa verificati urechile si dantura pentru a nu exista probleme. Trebuie sa aveti grija la alimentatia lor deoarece unele se pot ingrasa daca nu au o dieta echilibrata.

Alimentatia pisicii europene

Pisicile europene trebuie sa fie hranite cu o combinatie de hrana uscata si hrana umeda. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra. Trebuie sa le hranim cu o mancare completa si echilibrata, servita intr-un program stabilit pentru ca acestea sa nu se ingrase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: