Pit Bull Terrier

  • Origine: Germania
  • Grupa: Toy
  • Greutate: Masculi: 16-30 kg Femele: 14-27 kg
  • Inaltime: 50 cm
  • Culori: alb, negru, rosu, gri, maro, tigrat, albastru, crem
  • Dresaj: mediu
  • Ingrijire: atentie la arsurile solare
  • Temperament: puternic, obedient, loial, prietenos, haios, incapatanat, curajos
  • Sanatate: sanator, rezistent
  • Pui: 5 – 10 pui
  • Media de varsta: 12 ani
  • Alte nume: Pit Bull, Pitbull, Pit, Pit Terrier, Half and Half, Staffordshire Fighting Dog, Bull Baiter Dogs, Old Family Dog – the Irish name, Yankee Terrier – the Northern name, Rebel Terrier – the Southern name, American Pit Bull Terrier dog
https://www.toateanimalele.ro/wp-content/uploads/2016/05/PitBullTerrier11.jpg

Origine

In jurul anului 1835 in Marea Britanie, crescatorii de caini si-au propus sa creeze „ultimate fighting dog” , cel mai bun caine de lupta. Pentru a realiza acest lucru, bulldog-ul englez a fost incrucisat cu terrier-ul englez, care astazi nu mai exista.

In urma acestui program de incrucisare a aparut un caine de talie mica, compact si robust, cantarind in jur de 13-15 kg. In cele din urma, pointer-ul spaniol a fost adaugat in programul de ameliorare al rasei pentru a-i favoriza cresterea in inaltime. Initial, varietatea de culoare a rasei cea mai frecvent intalnita era cea dungata.

In 1860, un crescator s-a gandit ca, creerea unui Bull Terrier alb imaculat ar fi un lucru interesant. A avut dreptate si odata creat, Bull Terrier-ul alb si-a castigat rapid popularitatea.

Datorita blanii sale albe si curajului sau, cainele Bull Terrier alb este cunoscut astazi ca si White Cavalier (cavalerul alb). Exista si un aspect neplacut la aceasta varietate de caini: o mare parte dintre Bull Terrier-ii albi se pot naste surzi. In 1936, s-a hotarat ca Bull Terrier-ul alb si cel colorat sa fie considerati varietati distincte ale aceleasi rase.

Bull Terrier-ul colorat poate fi de orice culoare sau combinatii de culori, cu exceptia albului. Daca culoarea alba este prezenta, ea nu trebuie sa fie dominanta.

Hrana Pit Bull

Pentru o dieta sanatoasa pentru cainele vostru este recomandat sa diversificati hrana. Puteti pune baza pe lefume si fructe, dar nu uitati ca una din cele mai mari surse de proteine este carnea.

Carnea de vita, carnea de pui si pestele sunt recomandate, dar gatite corespunzator si fara oase. Oasele, in special oasele de pui, fierte date cainelui se sparg in aschii si odata inghitite perforeaza stomacul animalului. Parerile sunt impartite daca trebuie sau nu sa-i dati cainelui carne cruda. Personal cred ca poate fi inclusa in alimentatia cainelui, dar cu masura.

Mare grija la mancarea cumparata, fie ca este uscata sau la conserva. Nu va lasati dusi in eroare de preturi. Nu intotdeauna ce-i ieftin este cel mai rau si ce-i scump e cel mai bun. Toata lumea prefera mancare ieftina si buna, dar foarte putini gasesc asa ceva.

Cititi eticheta pentru a vedea ce ofera producatorul. Cainele supravietuieste si cu alta mancare, dar in timp poate avea probleme.

Unele din alimentele recomandate sunt: carnea de vita/pui fripta sau fiarta, orezul, supele de vita/pui, s.a. Le plac foarte mult si oasele, dar mai bine recomand un baton pe care-l poate roade cu diverse arome. Apa trebuie sa fie proaspata si la discretie.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Pit Bull

Bull Terrier-ul este un caine impresionant. Este puternic si musculos, dar cea mai spectaculoasa caracteristica a acestei rase este forma capului ei. Din profil, capul are forma unui ou.

Ochii sunt mici, oblici si caprui, iar urechile sunt mici si dispuse aproape una de cealalta. Gatul, omoplatii si restul corpului sunt musculoase, cu un piept adanc.

Coada cainelui este scurta si, in general, purtata orizontal, in continuarea coloanei vertebrale. Blana Bull Terrier-ului este scurta si neteda, putand avea culori diferite: alb, roscat, cafeniu sau dungat pe fond cenusiu.

Singurele culori care nu sunt agreate la acest caine sunt albastru si rosu-inchis.

Bull Terrier-ul standard are o inaltime la nivelul greabanului de 51-61 cm si o greutate corporala de 20-36 kg, in timp ce Bull Terrier-ul pitic are o inaltime de 25-33 cmm si o greutate de 11-15 kg.

Comportament Pit Bull

Cainii Bull Terrier au o personalitate unica, remarcabila. Sunt caini prietenosi si care stiu sa se faca placuti, cu un simt al umorului fantastic. Este o rasa extrovertita, dar poate fi dominatoare.

Fiind un caine puternic si uneori independent, Bull terrier-ul nu este cea mai buna alegere pentru persoanele care detin pentru prima data un caine.

Bull Terrier-ul este un caine extrem de curajos. Rasa se dovedeste a fi un companion afectuos si minunat care se adapteaza usor la majoritatea circumstantelor. Bull Terrier-ul poate fi intr-o oarecare masura suspicios, rezervat fata de alti caini sau fata de straini.

Din acest motiv, proprietarii de Bull Terrier trebuie sa fie precauti cand cand ii fac cunostiinta cu un animalut sau o persoana noua. Aceasta rasa adora adolescentii, dar poate sa nu fie atat de toleranta cu nazdravaniile copiilor prea mici.

Dresaj Pit Bull

Educarea Bull Terrier-ului necesita un antrenament ferm si poate deveni frustranta din moment acest caine are tendinta de a fi independent.

Obedienta este o necesitate in educatia acestei rase active si puternice.

Socializarea timpurie este cruciala pentru a preveni dezvoltarea caracterelor dominante.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Pit Bull

Bull Terrier-ul nu necesita o ingrijire speciala, daca sunt tinuti in climate temperate, calde.

Bull Terrier-ul nu este prea fericit sa traiasca in regiunile reci si cu umiditate crescuta.

Bull Terrier-ul alb necesita o atentie deosebita cand este expus in razele soarelui din moment ce este predispus arsurilor solare.

Cainii Bull Terrier au o blana scurta, fina, motiv pentru care nu necesita o ingrijire speciala decat in perioadele de naparlire.

Boli Pit Bull

In general, Bull Terrier-ul este un caine rezistent si sanatos, cu putine griji de ordin medical. Totusi, urmatoarele boli si afectiuni au fost semnalate:

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Mastocitoamele sunt procese tumorale maligne, care pot afecta pielea sau organele interne ale cainelui.

Sindromul cozii rotitoare este o tulburare de comportament in care cainele isi roteste coada in mod continuu sau si-o alearga.

Arsurile solare se pot produce atunci cand pielea sensibila este expusa razelor solare pentru o perioada lunga de timp.

Surditatea poate fi semnalata la nasterea cateilor.

Durata medie de viata a Bull Terrier-ului este de 14-15 ani.

Poze Pit Bull

caine Pit Bull Terrier
caine Pit Bull Terrier in parc
Pit Bull Terrier caini la joaca
caine Pit Bull Terrier cap bot frumos
caine Pit Bull Terrier urechi taiate cu ham
caine Pit Bull Terrier maro
caine Pit Bull Terrier mic
caine Pit Bull Terrier la plimbare
caine Pit Bull Terrier in lesa
caine Pit Bull Terrier pozitia sezi
caine Pit Bull Terrier femela afara
caine Pit Bull Terrier la soare
caine Pit Bull Terrier in parc in iarba

Lasă un comentariu