Rasa de Caine Dog Argentinian

 • Origine: Argentina
 • Grupa: Hunting/Non-sporting
 • Greutate: 36–45 kg
 • Inaltime: 60–67 cm
 • Culori: alb
 • Dresaj: dificil de dresat
 • Ingrijire: blana scurta
 • Temperament: Perseverent, iute, curajos, loial
 • Sanatate: are nevoie de protectie iarna
 • Media de varsta: 10-15 ani
 • Alte nume: Cainele de Cordoba
Dogo Argentino « aflati.ro

Origine

Dogul argentinian este o rase de caini care isi are originea în ciinii de lupta de Córdoba. Rasa initiala a fost dezvoltata in orașul argentinian cu același nume, de amatorii de lupte canine.

Argentinianul Antonio Nores Martinez, un medic pasionat de vanatoare, a inițiat în anii ’20 ai secolului trecut primele experiențe prin care isi propunea să obtina, plecand de la dificilul caine de lupta de Cordoba.Cainele de Cordoba a fost obtinut, la randul sau, din exemplare de Bull Terrier importate din SUA. Cainii de Córdoba erau deosebit de agresivi, fiind greu de stapanit.

In afara luptelor erau folosiți si la vanatoarea de mistreți. Comportamentul dur al acestor animale și dificultatea cu care erau ținuți sub control au dus, în timp, la extinctia rasei.

Hrana Dog Argentinian

Dogul Argentinian trebuie hranit temeinic, pentru a intretine o buna rata de crestere si dezvoltare a musculatorii si pentru asigurarea tuturor nutrientilor necesari pentru intarirea sistemului osos si mentinerea in stare foarte buna a articulatiilor.

Daca hranirea nu ii va facilita si sustine rata naturala de crestere si dezvoltare veti avea la varsta de 1,5 ani un caine dezechilibrat fizic, inestetic din punct de vedere al standardului rasei, dar care isi va mentine mentalul specific, de animal angajat si temerar. mai mult ..

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Comportament Dog Argentinian

Perseverent, iute, curajos, loial și foarte îndrăzneț. Devotat fără rețineri membrilor familiei de adopție, el se arată precaut și suspicios în prezența străinilor. Manifestă o atitudine dominantă în prezența altor animale, este irascibil față de alți câini de sex masculin, chiar dacă a beneficiat de socializare.

Este un bun vânător de haită, dar preferă să acționeze independent. Forța deosebită și toleranța destul de scăzută față de străini îl pot face periculos, de aceea se recomandă un comportament prudent.

Dacă este bine educat se dovedește echilibrat și disciplinat, fără să fie nici prea gălăgios. Nu trebuie provocat, amenințat sau lovit.

Este un câine de talie mare, cu corpul de formă dreptunghiulară. Este foarte musculos dar nu greoi, corpul ceva mai alungit în raport cu înălțimea sugerând disponibilitate pentru efort. Picioarele sunt relativ lungi, aproximativ jumătatea valorii înălțimii la umăr.

Capul este rotund, mare, cu botul scurt și lat, cu buza superioară în exces, acoperind ca un fald maxilarul inferior. Mușcătura acestui câine este foarte largă. Trufa mare, bine reliefată, este de culoare neagră (uneori prezintă mici pete roz).

Ochii sunt mici, oblici, plasați la distanță, de culoare închisă. Urechile sunt de mărime medie, prinse sus și lateral pe craniu, lăsate pe lângă obraji în mod natural, dar de obicei sunt cupate. Coada este lungă, depășind jareții și este purtată atârnat, cu vârful ușor arcuit.

Coada are un rol important în alergare, permițând câinelui să își mențină echilibrul la virajele strânse. Blana este dispusă pe un singur strat, are firul drept, scurt, bine lipit de corp. Culoarea de bază este alb pur, uneori împestrițat cu mici pete de culoare neagră, dar nu foarte evidente (pale și inconsistente).

Seamănă cu American Pit Bull Terrier, dar culoarea albă și talia sensibil mai mare îl diferențiază clar.

Dresaj Dog Argentinian

Sunt destul de dificil de dresat, din cauză că au un temperament puternic, dominant și independent. Se recomandă persoanelor cu un psihic puternic, echilibrate și care au experiență în dresajul câinilor de talie mare, puternici.

Atenția stăpânului trebuie concentrată pe menținerea unui echilibru psihic stabil și evitarea situațiilor conflictuale.

Dacă se începe dresajul de la vârste mici si este aplicat de o manieră fermă, perseverentă, dar lipsită de durități, se va dovedi disciplinat și cooperant.

Particularitati Dog Argentinian

Are o capacitate pulmonară deosebită si este capabil să hăituiască pe distanțe lungi vânatul mare și poseda o rezistență înaltă la durere pentru a se confrunta cu șanse reale cu felinele mari precum jaguarul și puma.

Nu abandeaza lupta chiar în situația în care este rănit serios.

Sunt câini adaptați mai mult mediilor calde, deci au nevoie de protecție termică suplimentară pe timpul anotimpului rece.

Se adaptează bine traiului în aer liber, într-o curte mare, bine îngrădită, pe durata sezonului cald, dar se recomandă să fie ținuți în interior iarna (se vor comporta bine, au un nivel de activitate scăzut în casă).

Trebuie să participe cu regularitate la exerciții, plimbări lungi și alergări, pentru a se menține în formă și a-și consuma energia.

Figurează pe lista raselor canine potențial periculoase, dar dresajul adecvat este cheia păstrării sub control a acestor câini.

Boli Dog Argentinian

Nu sunt câini pretențioși. Nu năpârlesc prea abundent și necesită doar un periaj ocazional. Sunt animale curate, care își însușesc corect și temeinic igiena de interior.

Au nevoie de multă mișcare și de ocazia de a-și consuma energia. Mulți proprietari preferă să le cupeze urechile (ocazional și coada).

Reacționează bine la contactul cu apa. Sunt predispuși la îngrășare, deci este nevoie de un control atent al dietei.

Prezintă o foarte bună stare de sănătate. Boli mai frecvente: surzenia (corelată cu prezența pigmentului alb), displazia de șold, iritațiile și alergiile pielii. Sunt sensibili la insolație.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: