Pisica american shorthair

Origine: America de Nord

Obtinere: Incrucisare

Greutate: 5 – 8 kg

Blana: scurta

Temperament: inteligenta, activa, curioasa, prietenoasa

Sanatate: robusta si puternica

 Media de varsta: 15 – 20 ani

Clasificare: Rasa domestica

Pret: 400 – 900$

Origine

Istoria pisicii American Shorthair incepe in anul 1620 cand pelerini de pe corabia Mayflower aveau la bord pisici care le protejau proviziile. Acestia au plecat din Marea Britanie si au dus rasa de pisica British Shorthair in America de Nord. Intre timp rasa a suferit unele modificari prin imperecherea cu pisicile locale. Abilitatile de vanator au facut ca marinarii sa le aprecieze pentru eficacitatea cu care prindeau soarecii si sobolanii.

Este o rasa de pisici domestice care se presupune ca este descendenta pisicilor europene. Pisicile din aceasta rasa pot avea mai multe modele de culori, sunt de talie medie, au o musculatura bine formata si pot trai pana la 20 de ani. Sunt printre cele mai populare pisici din lume si sunt ideale pentru familii.

Blana ei este densa, groasa, cu o textura putin mai dura pentru asi asigura protectia in anotimpurile reci si, dupa cum sugereaza si numele, scurta. In timpul iernii, blana va fi mai lunga si mai deasa. Culorile pot sa difere, dar un lucru sigur la aceasta rasa de pisici este ca puii o sa semenele la culoarea blanii cu parintii.

Pisicile din rasa American Shorthair au nevoie de o hrana care sa includa printre ingredientele principale carnea. O alimentatie cu hrana premium sau super premium poate avea un impact pozitiv pentru sanatatea si bunastarea pisicii dumneavoastra.

American Shorthair este o pisica potrivita pentru multe persoane, se poate adapta intr-un mediu de familie, cupluri, copii sau persoane singure. Sunt afectuoase, sociabile si jucause, dar asta nu inseamna ca are o nevoie constanta de atentie din partea dumneavoastra. Se va atasa de toata familia, dar o sa poata fi lasata singura fara sa fie deranjata deoarece se poate distra singura, avand un comportament independent la nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: