Rasa de Caini Bulldog American

  • Origine: USA
  • Grupa: Ciobanesti
  • Greutate masculi: 32–54 kg (71–119 lb)
  • Greutate femele: 27–41 kg (60–90 lb)
  • Inaltime masculi: 50–65 cm (20–26 in)
  • Inaltime female: 51–61 cm (20–24 in)
  • Culori: alb si alb cu pete colorate
  • Dresaj: relativ usor, consecvent
  • Temperament: activ, jucaus, devotat
  • Ingrijire: blana scurta si tare
  • Sanatate
  • Pui: 7 – 16
  • Media de varsta: 10 – 15 ani
  • Particularitati: caine de paza foarte bun, nu tolereaza multe animale
  • Alte nume: Southern White, White English, Old Southern White Bulldog, Hill Bulldog, Country Bulldog, English White Bulldog
American Bulldog Dog Breed Hypoallergenic, Health and Life Span | PetMD

Originea Bulldog-ului American

Bulldogul american isi are originile in bulldogul englez. In trecut a fost folosit ca animal de companie la ferma.

Dupa al 2-lea razboi mondial rasa a fost revitalizata de John D. Johnson din Summerville.

Bulldogul american are si cateva subspecii, cele mai cunoscute fiind Scott si Johnson.

American bulldog Johnson se diferentiaza prin marime, corpul si capul sunt ceva mai mari si usoare tendinte mai mari de agresivitate.

American bulldog Scott este mai atletic, are o mobilitate mai mare.

Bulldog american vs english

Bulldogul american este mai mare decat cel englez.

Bulldog american pret

Un pui de Bulldog american costa in jur 300-500 de euro. Un caine adult Bulldog american are pretul de 500 – 1000 pe olx in 2019.

Hrana Bulldog American

O dieta pe care unii crescatori de bulldogi americani o adopta este: carne 40%, legume 30% si carbohidrati 30%. Desigur ingredientele pot varia pentru diversificare.

Un exemplu de reteta poate fi: carne: conserva de ton si o lingura de untura, legume: 2 cartofi, un morcov, pastarnac, patrunjel, carbohidrati: cateva linguri de malai de porumb. Este o reteta de poate fi servita la o masa. Este recomandata iarna, dar se poate prepara si vara fara untura.

Tineti cont de faptul ca puii cresc foarte repede in primele 18 luni de viata (1-2 ani) si hrana trebuie sa fie bogata in vitamine, minerale si calciu pentru dezvoltare. Puii trebuie hraniti de mai multe ori pe zi. Adultii se recomanda cele 3 mese zilnice si dieta minim 15-30 minute dupa masa. Apoi este bine-venita o plimbare pentru eliminarea caloriilor in exces.

Citeste mai mult despre…  Alimentatia cainelui

Aspect Bulldog American

Bulldogul American este un caine de talie medie dar poate fi comparat cu un caine de talie mare pentru ca are un corp masiv si puternic (vezi poze). Capul mare si falcile puternice l-au recomandat pentru vanatoarea de animale. Fiind o rasa flexibila a fost folosit la vanatoare de la veverite pana la ursi.

Ochi mari si rotunzi pot avea mai multe culori.  Coada este groasa la baza si ascutita la varf.

Blana are parul scurt. Acasta poate avea orice culoare in afara de negru complet. Fiind scurta nu necesita multa ingrijire, perierea periodica fiind suficienta si ceva mai des in perioada de naparlire.

Cele mai populare culori sunt alb, rosu, cafeniu si tigrat.

Datorita corpului masiv poate sari pana la 1 metru inaltime, ceea ce este destul de bine.

Comportament Bulldog American

Ca orice caine care a participat la lupte are o personalitate puternica. Are un caracter prietenos, este devotat si iubitor cu stapanii si familia.

Nu prea tolereaza strainii si alti caini de acelasi sex.

Are un nivel de activitate relativ ridicat. Tolereaza bine copiii si ii place sa fie in centrul atentiei.

Dresaj Bulldog American

Se dreseaza relativ usor. Dresajul trebuie sa fie consecvent si cu rabdare. Cand sunt pui sunt usor timizi, au nevoie de incurajare. Cu timpul se ataseaza de stapani si familia acestuia si le tolereaza aproape toate prostiile. Cu stapanul direct creeaza o legatura puternica si il apara cu viata.

Multi au observat ca trateaza fiecare persoana diferit in functie de personalitatea acesteia. Rasa este foarte determinata si va ataca orice forma de pericol care ii ameninta stapanii.

Desi este o fire blanda se recomanda socializarea daca este lasat in preajma celor mici.

Socializarea este foarte importanta. Aceasta trebuie facuta de mic pentru a face diferenta intre straini si straini care vor sa faca rau, cu intentii rele.

Citeste mai mult despre… Dresajul cainelui de companie

Particularitati Bulldog american

Se recomanda maxim inca un caine in „familie” de preferat sex opus pentru a nu exista certuri.  Au nevoie de spatiu, o curte spatioasa ca sa-si consume energia. Daca este tinut in apartament trebuie scos afara cel putin de doua ori pe zi si cel putin o data are nevoie de o activitate mai intensa pentru a-si consuma energia. Poate fi luat la jogging, joaca cu mingia, alergat pe langa bicicleta la viteza mica, plimbarile lungi prin parc, etc.

Il recunoasteti cu siguranta in celebrul desen animat pe Spike din Tom si Jerry.

Este un caine de paza si protectie foarte bun.

Reproducere Bulldog american

Din cauza capetelor mari majoritatea femelelor nasc prin cezariana.

In general este un caine sanatos, dar pot aparea probleme de sanantate de natura genetica la unele exemplare, mai ales daca nu sunt rasa pura. Unele din aceste probleme semnalate mai des sunt: probleme neuronale (NCL), probleme cu rinichii sau tiroida. Unele exemplare sunt predispuse la alergii, asa ca daca se intampla trebuiesc inlocuite alimentele respective.

Lasă un comentariu